Tips & Trips

Municiality of Castricum

Landscape

The municipality of Castricum encompasses a great diversity of landscapes. Polder landscape, dune areas, and the sea can be found near the holiday homes of DW Castricum.

Duinen

Het Noord-Hollandse Duinreservaat heeft een lengte van ongeveer 20 kilometer en is gemiddeld 2,5 kilometer breed. De oppervlakte telt 5300 hectare. Het gebied loopt van Wijk aan Zee tot aan Bergen. Dit duingebied is nabij de recreatiewoningen van DW Castricum te vinden.

Strand

Nabij de recreatiewoningen van DW Castricum bevindt zich het strand. Elke dag kan er genoten worden van een heerlijk dagje strand. In Castricum gaat het om een ontspannen familiestrand waar genoten kan worden van alles wat het strand te bieden heeft, van kitesurfen tot relaxen en van een snelle hap tot een uitgebreid diner bij een van de vele strandpaviljoens.

Watersport

Op het strand kunnen voor de sportievelingen onder ons genoten worden van alle strandsporten die je maar kunt bedenken, van kite-, wind- en golfsurfen tot volleybal, rugby, stand up paddling en nog veel meer.

Fietsen

In de gemeente Castricum zijn er vele mooie fietsroutes die gefietst kunnen worden.

Wandelen

Er zijn prachtige wandelroutes in de gemeente Castricum. Van mooie routes door de duinen tot interessante routes in en om de dorpskernen van verschillende afstanden.

Monkeytown

Voor de kinderen van de leeftijd 1 t/m 12 jaar is er een mogelijkheid om Monkeytown te bezoeken. Hier kunnen ze onbezorgd glijden, klimmen en ravotten in de overdekte binnenspeeltuin van Monkeytown.
mountainbike castricum
Wielrennen/ mountainbiken
In de gemeente Castricum en in de omliggende gemeentes zijn er tal van mooie fietsroutes en mountainbike routes die gereden kunnen worden.

Musea

huis van hilde
Huis van Hilde

Nabij de recreatiewoningen van DW Castricum bevindt zich het Huis van Hilde. Dit is een archeologisch informatiecentrum waarin o.a. ontdekt kan worden hoe onze voorouders vroeger hebben geleefd. Ook worden er zo’n twee miljoen vondsten bewaard en kunt u op ontdekkingstocht door de archeologie van de provincie en mensen ontmoeten uit het verleden. Voor kinderen is er ook altijd wat te doen. Kruip in de huid van een archeoloog of leef je uit met één van de ArcheoGames. In de vakanties worden er ook verschillende kinderactiviteiten georganiseerd.

Bezoekerscentrum de Hoep
Nabij de recreatiewoningen van DW Castricum bevindt zich bezoekerscentrum de Hoep. Hier komt u alles te weten over het zuiveren van water en de Noord-Hollandse duinen. Jong en oud wordt op interessante wijze geïnformeerd. Er wordt het hele jaar door activiteiten en excursies georganiseerd, ook speciaal voor kinderen. In de Hoeptuin kunt u ook zien hoe het duinlandschap is ontstaan, met zijn bijzondere diersoorten en unieke bomen- en plantengroei.

Bezienswaardigheden in de buurt

zaanse schans
De Zaanse Schans
Op een klein half uurtje rijden van DW Castricum bevindt zich de Zaanse Schans. De Zaanse Schans is een historische buurt dat in 1963 is opgericht. Deze buurt bevat authentieke houten huisjes, molens, schuren en werkplaatsen. In deze historische omgeving is veel te zien en te beleven.
amsterdam

Amsterdam

Bent u toe aan een dagje winkelen, cultuur, musea of gezellig een terrasje pakken. Binnen 30 minuten bent u met het openbaar vervoer in hartje centrum van Amsterdam. Deze hoofdstad van Nederland heeft veel te bieden. Wat dacht u van een bezoek aan het Rijksmuseum, het Anne Frank huis, Madame Tussauds of maak een rondvaart door de prachtige grachten van Amsterdam.
haarlem

Haarlem

Haarlem is de hoofdstad van de provincie Noord-Holland en heeft alles in huis voor een leuk dagje in de stad. De historische binnenstad is omringd door grachten en singels en wordt gekenmerkt door de vele karakteristieke straatjes, monumenten en pleinen. Er zijn genoeg winkels, restaurants, musea om er een heerlijk dagje stad van te maken. Binnen 30 minuten bent u met het openbaar vervoer in Haarlem.

Alkmaar

Alkmaar staat bekend als kaasstad. Breng een bezoek aan de wereldberoemde kaasmarkt, die al meer dan 400 jaar wordt gehouden. Daarnaast is Alkmaar een mooie oude stad met vele grachten en monumentale panden. Ook zijn er verschillende musea te bezoeken. Binnen 10 minuten bent u met het openbaar vervoer in Alkmaar.

De Bazaar

De Bazaar in Beverwijk is een grote overdekte markt met een unieke combinatie van outlets, boetieks, winkels, kramen en restaurants. Ook voor de kinderen is er van alles te beleven. Binnen 20 minuten vanaf de recreatiewoningen van DW Castricum bevindt u zich al op de Bazaar.